Únorové aktivity v Provozních službách
V tomto měsíci se žáci naučili jak bezpečně a správně vyčistit vnitřní část šicího stroje. Všechny překvapilo, kolik prachu a nečistot se uvnitř jinak čistého a udržovaného šicího stroje nacházelo. V rámci odborného výcviku si žáci vyzkoušeli stlaní postelí v hotelovém pokoji a vytvořili svoje vlastní dekorativní labutě z ručníků, které následně umístili na upravené postele. Velkou pozornost věnovali také důkladné údržbě a čištění pračky. Nadále se žáci zdokonalují i ve svém kuchařském umění.
Tentokrát se naučili, jak hospodárně využívat suroviny při vaření koprové omáčky. Maso, které se podávalo k omáčce nejdříve použili při přípravě hovězího vývaru. Vývar jim pak posloužil ke zhotovení jak výtečné polévky, tak i koprové omáčky.
Za Provozní služby
Lenka Zemanová